Adobe FLEX

In acest articol vom incerca sa va dam cateva idei despre ce reprezinta si mai ales despre ce poate face Adobe Flex.

Ce este Flash stie toata lumea. Il intalnim pe aproape orice pagina de web. Cat de bun sau folositor este nu face obiectul acestui articol insa avand in vedere ca Adobe raporteaza ca numarul de download-uri pentru aceasta aplicatie depaseste 10 milioane vom pleca de la premiza ca este folosit pe scara larga.

Ce este RIA sau mai bine zis ce intelegem prin RIA?. Rich Internet Application pleaca de la premiza ca orice activitate se executa fara refresh-ul paginii in browser. Utilizand tehnologia transferurilor asincrone de date catre si dinspre server sau mai bine zis AJAX aplicatii de acest fel au inceput a fi dezvoltate pe platforme precum Adobe Flash, Java FX sau Microsoft Silverlight simuland pana la un anumit nivel o aplicatie tip desktop.

FLEX SDK reprezinta un framework pentru dezvoltarea aplicatiilor Flash. Acest pachet este distribuit gratis si poate genera doua tipuri de aplicatii. Prima dintre ele se poate executa intr-o pagina html si este livrata sub forma unui fisier swf. Cea de-a doua genereaza un fisier air care in esenta lui este un installer a unei aplicatii ce ruleaza local pe orice fel de platforma cu ajutorul lui Adobe AIR. Tutoriale pentru acest produs se gasesc cam peste tot pe internet insa echipa InPHPweTrust le recomanda pe cele de pe site-ul producatorului.

De ce Adobe FLEX pe un site intitulat “In PHP we trust” ? Vom incerca o deductie scurta. Orice aplicatie medie fie desktop fie web comunica cu o baza de date sau cu un sistem de acumulare de date unificat. Acest sitem de cunostinte cu siguranta va avea nevoie de o aplicatie de management care sa ruleze pe server si care sa gestioneze datele rapid si eficient. In articolele urmatoare va vom prezenta solutii sau idei despre cum se pot construi aplicatiile PHP si FLEX pentru un mai bun “user experience”.

Trackback

no comment until now

Add your comment now